Interview begeleidster

Wat vind u zo bijzonder aan het werken met mensen met het Downsyndroom?

Ze zijn bijna altijd vrolijk, als je dan avonddienst hebt en een beetje chagrijnig op je werk komt, en iemand met het Downsyndroom komt je wat laten zien wat hij/zij heeft gemaakt die dag op het werk, word je toch weer vrolijk, ze kunnen het soms zo brengen dat je meteen begint te lachen.

Is het zwaar werk om te doen?

Zwaar werk? nee, dat absoluut niet de liefde die je van die personen krijgt is overweldigend, ze kunnen soms naar je toe komen en je een arm om je heen slaan en over je hoofd aaien en zeggen: lief  

Wat doen mensen met het downsyndroom zoal overdag?

Mensen met het Downsyndroom gaan meestal naar hun werk als ze geen vrije dag hebben, anders hebben ze ook hobby’s waar ze druk mee bezig zijn, zoals paardrijden, bowlen en tekenen. Ook zijn er die er van houden om het huishouden te doen. De ene vind het leuk om de was op te vouwen en de ander om tafel te dekken.

Hebben mensen met het downsyndroom  veel begeleiding nodig?

Dat verschilt per persoon, bij de een is het syndroom van down ook erger dan bij de ander. Sommige zijn heel zelfstandig, daar hoef je af en toe alleen maar te zeggen dat ze hun kamer op moeten ruimen. Andere moet je bij alles helpen, om uit bed te komen bijvoorbeeld. Maar dat ligt meestal ook aan de leeftijd van de persoon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s