Wat voor onderwijs moeten kinderen met het Downsyndroom volgen?

Kinderen met het Downsyndroom werden vroeger naar speciale scholen gestuurd voor kinderen met een leerstoornis. Nu gaan de meeste kinderen met het downsyndroom naar het reguliere onderwijs, waar ze in een klas zitten met kinderen die over uiteenlopende capiciteiten beschikken.

Met de hand schrijven kan een probleem zijn voor kinderen met het Downsyndroom, dat komt vooral doordat de spieren van kinderen met het Downsyndroom veel slapper ziijn. Om het voor de kinderen met het Downsyndroom makkelijker te maken, kunnen zij op de meeste scholen gebruik maken van computers of laptops.

Als de kinderen met het Downsyndroom naar het voortgezet onderwijs moeten gaan ze meestal naar het voortgezet speciaal onderwijs. Een paar gaan er naar een VMBO school, maar dan hebben ze wel extra begeleiding nodig.

Een klein aantal leerlingen met het Downsyndroom volgt na het voortgezet onderwijs, MBO-onderwijs op een ROC. Dit kan na een reguliere VMBO-school, maar ook na een aantal jaar voortgezet speciaal onderwijs. Enkele leerlingen halen hier zelfs een diploma!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s